Zondag 21 oktober 2018

Als teaser voor onze beurs pakte de organisatie uit met “Pompoenen en LEGO®”.  Op 21 oktober stond een delegatie op de Pompoenmarkt in Kasterlee. Een ambachtenmarkt waar het draait om de mooie oranje vruchten. Het BaM team vond dit de ideale gelegenheid om de reclamecampagne voor onze beurs te lanceren.

Onder het motto “creatief met pompoenen en de bekende Deense steentjes”, bouwde ze enkele mooie taferelen die gesmaakt werden door het publiek.

Ook de workshop “bouw je eigen pompoen” was een schot in de roos.

Voor ons een geweldig leuke ervaring en een goede voorbereiding op de volgende maand!

Vrijdag 9 november 2018

Na maanden wachten, vergaderen en organiseren was het dan eindelijk zo ver. Het langverwachte weekend brak aan en we konden van start gaan met onze 1ste grote editie van BaM.

Om 10u00 waren we ter plaatse in de gebouwen van Thomas More in Geel. Onze partner Mezo Hout Mol was de eerst leverancier. De pakken met OSB platen werden zorgvuldig uitgeladen en klaargelegd om later de standen mee opte bouwen.

Nadien was het nog even een rush tegen de tijd. Het zaalplan werd nog eens onder loep genomen en de laatste hindernissen werden overwonnen. Na de middag was het een komen en gaan van aanhangwagens om alles ter plaatsete krijgen.

Om 18u00 was het dan verzamelen geblazen voor de grote ombouw van de huidige ruimte.

   
De studenten refter, met een capaciteit van +-1000 zitplaatsen, moest worden omgetoverd tot een gezellig blokjescafé en speelhoeken voor groot en klein. De grote Agora werd dan weer voorzien van meters en meters aan beurstafels.

Het geweldige topteam van Ouderraad VBSGETA en de aanwezige vrijwilligers staken de handen uit de mouwen en op enkele uren tijd was er van de huidigezaal niet veel herkenbaars overgebleven.
Stilaan werd er een echte expo ruimte opgebouwd.

Zaterdag 10 november 2018

Na een korte nacht stonden om 08u00 de eerste standhoudersop de deur te kloppen. Een goede voorbereiding zorgde ervoor dat ze al snel hun plaatsje gevonden hadden. Een team stond klaar om kleine brandjes te blussen zodat iedereen tijdig kon opbouwen.

Elektriciteit werd voorzien, zaal aankleding werd aangepakt, de inkom werd gebouwd, … iedereen was druk in de weer.

Om 13u45 was er een korte briefing met de standhouders. Bandjes werden uitgedeeld en we konden allen met een goed gevoel beginnen aan 2 dagen LEGO® plezier.

Exact 14u00 openen we deuren. De mensen stond al aan te schuiven in het gure herfstweer. Je kan al raden dat iedereen blij was om eindelijk onze mooie expo te mogen aanschouwen.

Het volk bleef de hele zaterdag namiddag toestromen en al snel hadden we door dat we een klein succes aan het boeken waren. Iedereen leek tevreden en sterk onder de indruk van de vele bouwwerken.

Ook het blokjescafé en de speelhoeken draaide op volle toeren.

 Verwen koffies werden zorgvuldig voorbereid met echte LEGO® lekkernijen en de Spirello’s vlogen de deur uit.

Om 20u00 sloten we onze deuren en konden onze ouderraadleden, vrijwilligers en standhouders samen genieten van een heerlijke warme maaltijd, aangeboden door BAM. Traiteur Steven Huysmans hield zijn kookkunsten boven en toverde een geweldig pastabuffet op tafel.

De voetjes onder tafel en lekker eten, wat wil een mens nog meer!

Ondertussen waren ook de eerste cijfers binnen gekomen en met 1578 bezoekers sloten we dag 1 af!

Zondag 11 november 2018

Om 08u00 komen de standhouders toe om de voorbereidingen te treffen voor dag 2. Het ontbijt en de koffie staan klaar en na deze energieboost, is iedereen weer volledig opgeladen voor dag 2.

Om 10u00 openen we de deuren opnieuw en net als de vorig dag stonden de eerst bezoekers te wachten. Nadien stopte het niet meer en de hele dag mochten we nieuwe bezoekers ontvangen en plezieren met een dagje LEGO® fun.

Het piekmoment is tussen 14u en 15u30. De wachtrij om binnen te komen dikte aan en de weeromstandigheden waren niet echt bijzonder goed om de mensen in te laten staan. De creatieve brains van de ouderraad hadden al snel een oplossing en we verlegde de inkom naar de zijdeur, zodat iedereen droog en warm kon aanschuiven.

Om het wachten te verzachten kwamen de Royal Guard, ReservePilot, Stormtrooper en R2D2, het robotje uit de Star Wars films, langs in de inkomhal.Camera’s werden bovengehaald en iedereen werd nog meer geprikkeld om te kijken wat er op de beurs te zien was.

Doorheen de beurs was er een leuke zoektocht voor de kinderen opgezet. Buzz Lightyear, bekend van de Toy Story films, is al zijn vriendjes verloren tussen de enorme hoeveelheid LEGO® in de zaal.

De kinderen vonden de zoektocht super koel en ondertussen konden de iedereen blijven genieten van al dat moois dat LEGO® ons kan brengen.

Omstreeks 17u00 gingen de deuren toe en konden we onze geweldig beurs afsluiten. Met een zalig gevoel begonnen we aan de afbouw ondertussen stond de poetsploeg stond al klaar.

De vele positieve reacties die binnen kwamen via onze Facebookpagina, website en persoonlijke berichten, deden ons enorm veel deugd.

Ondertussen waren de cijfers binnen gekomen en mochten we de beurs afkloppen op ruim 3500 bezoekers. Het turven van de postcodes zorgde ook voor een verrassend beeld. De interesse in onze beurs strekte zich ver buiten de grenzen van Geel.

Rond 22u00 waren de eetzaal en Agora terug klaar om op maandag weer 1000de studenten te verwelkomen en konden wij, moet maar voldaan, ons bedje opzoeken.

We willen alle bezoekers, medewerkers, vrijwilligers, ….bedanken voor dit fijne weekend. Mede dankzij jullie kunnen we ons project op de plaatselijke school verwezenlijken en zullen de kinderen veel plezier beleven aan de uitbreiding van de speelplaats! 

330 x dank je wel van onze kinderen!!!!

Natuurlijk mogen we onze sponsors en logistiek medewerkers niet vergeten te bedanken!

Dan rest er ons nog maar één ding te melden!
Tot volgende jaar! 😉

Vele LEGO® groetjes van het

BAM Team en ouderraad VBSGETA 

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch