kIDS AND MORE

Een actie van o.a. Bricks-and-More, LAKC, Brickantiers, Belug, ….


de cijfers van dit jaar!!!

900

zakjes ingezameld @BAM2019

150

aantal bezoeken

1126

tussenstand actie 2019/2020

1200

ingezamelmd actie 2018/2019

Bricks-and-More deelt Lego® zakjes uit aan zieke kinderen in Geel: het verslag

Op 22 januari om 15u deelt de organisatie achter de Lego® beurs Bricks-and-More Lego® zakjes uit aan jonge patiëntjes in Ziekenhuis Geel. De beurs zamelde eind 2019 maar liefst 400 zakjes met Lego® bouwstenen in. Met de inzamelactie wil Bricks-and-More kinderen in het ziekenhuis even wat afleiding en een speels moment geven.

 

Bricks-and-More is een Lego® beurs die jaarlijks georganiseerd wordt door de ouderraad van de vrije basisschool Sint-Hubertus in Geel Ten Aard. Met het geld dat de ouders zo inzamelen investeren ze in speelruimte voor de kinderen van hun school. Dit jaar bouwen ze een verkeerspark om de kinderen op een speelse manier te laten kennis maken met de verkeersregels. Op 10 en 11 november 2019 organiseerde de ouderraad voor de tweede keer op rij de beurs. Maar liefst 5.000 bezoekers vergaapten zich aan de talloze Lego® bouwwerken.

 

Draag een bouwsteentje bij

Maar het is niet voor iedereen evident om naar zo’n tentoonstelling te gaan. “Ziek zijn is nooit leuk en wanneer je dan in het ziekenhuis belandt, kan je zulke evenementen niet beleven”, zegt Pieter Van Aerde, organisator van Bricks-and-More. “Vorig jaar ontstond onder Lego® fans in Nederland de actie ‘draag een bouwsteentje bij’, een initiatief om Lego® blokjes te schenken aan zieke kinderen. De bedoeling is dat Lego® fans zakjes inzamelen, die we dan verdelen onder kindjes in ziekenhuizen.”

“We vonden dit een leuk initiatief en zijn meteen mee op de kar gesprongen. We konden vorig jaar maar liefst 400 bezoekers overtuigen om hun net gekochte Lego® zakje te schenken. Het warme, gastvrije Kempen heeft van zich laten horen”, zegt Van Aerde.

 

Eerste stop: Ziekenhuis Geel

Bricks-and-More wil graag de Lego® zakjes in de komende maanden verdelen op de kinderafdelingen van de ziekenhuizen van Geel, Mol, Herentals en Turnhout. Ziekenhuis Geel komt als eerste aan bod.

“Op een ludieke wijze, met een kinderbakfiets vol Lego® en onder leiding van de lokale mascottes Raf en Otje, willen we graag de Kempische ziekenhuizen afschuimen om een brede lach te toveren op de vele kindergezichtjes. Even hun zorgen vergeten en genieten van een leuke attentie, maakt hun wereld een pak mooier”, aldus Van Aerde.

Ziekenhuis Geel verwelkomt dit initiatief met veel enthousiasme. “Ik ben er zeker van dat onze jonge patiënten enorm blij zullen zijn met de Lego® blokjes en met het bezoek van Raf en Otje”, zegt An Geboers, hoofdverpleegkundige van de kinderkliniek van Ziekenhuis Geel.

En omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden? een van de acties in 2019!

De lach op het gezicht van de kindjes... ... dat is echt goud waard!!!

Maar…. we zitten nog niet aan de helft van wat we kunnen bereiken door samen te werken. 

48%

Wil jij ook mee inzamelen?

Bezoek Bricks-and-More

Stuur je Lego® zakjes op

Doneer hier

[doneren_met_mollie]

een actie ondersteund door

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch