Stay up-to-date with information...

Nieuwsoverzicht, rechtstreeks gevoed door onze Facebook pagina!!!

11 months ago

Speciaal voor all Lego Star Wars fans.

Happy Star day

11 months ago
Foto's uit het bericht van Bricks and More

LEGO Masters op VTM en RTL 4 is een speelparadijs met LEGO® blokjes voor groot en klein!!! Elke week weer zien we mooie bouwwerken voorbij komen.

Maar wist je dat er ook een echt speelparadijs in Lego® blokjes is nagebouwd?

Speciaal voor Bricks and More 2019 werd de speeltuin van Raf & Otje uit Turnhout nagebouwd. Een schitterend bouwwerk met veel detail. Voor de fans van cijfertjes:

- Er zitten meer dan 50.000 steentjes in verwerkt ?
- Meer dan 2500 tan kleurige cilinders vormen de speelkooien ?
- Die kooien zijn gemaakt met meer dan 200 LEGO® netten
- Ruim 200 meter draad moet de boel op zijn plaats houden ✂️
- Meer dan 100 minifigs spelen er op los ?
- Het bouwwerk is 1m45 breed, 90cm diep en 50cm
- Er werd meer dan 4 maand gebouwd door Erwin om dit resultaat te krijgen. ?
- ....

Geniet nog even mee van onderstaande foto's en zodra de Corona miserie achter de rug is, kan je het bouwwerk weer gaan bekijken in de speeltuin zelf.

⏰Openingsuren vind je terug op https://rafenotje.be/

Heb jij hem al gezien? Heb je ergens een ? van bv je kinderen met het bouwwerk of ben je zeker van plan om deze MOC eens te bezoeken?
We horen het graag in de reacties hieronder. ?
Onder de reacties verloten we een prijs!

Zeker eens gaan kijken hé, zo'n bouwwerk wil je niet missen.

11 months ago
Foto's uit het bericht van Bricks and More

Ook deze staan op de startbaan om richting Stad Geel te vertrekken.

Franky en Natan bouwde elke een gigantische Imperial Star Destroyer. Volledig ingericht met elk een unieke indeling.

Samen goed voor meer dan 32000 blokjes pure fictie!

May the force be with you.... en hopelijk ook op BAM 2020.

11 months ago

Het strand... daar dromen we nu allemaal van. ⛱??‍♀️?‍♀️?‍♂️

Vandaag ontvingen we deze foto's van Tim die al volop bezig is voor een nieuwe editie van Bricks-and-More.

Na "Ghost Town" in 2018 en "Back to the Future" in 2019 komt hij opnieuw met een volledig nieuw en geweldig thema.

De details op deze foto's tonen alweer een top bouwwerk waar we weer uren naar kunnen kijken.

Goed bezig Tim!

En laat ons hopen dat we deze donkere tijden achter ons kunnen laten en eind dit jaar weer een prachtig evenement kunnen organiseren.

Kan jij raden welk thema hij dit jaar gekozen heeft ?

12 months ago
The Great Conqueror

Ooit gehoord van Toy Photography?

Nee? Dan is dit de moment. We laten je graag kennismaken met dit stukje van onze geweldige hobby.

Wendy's ToyPhotography maakt prachtige plaatjes van onze favoriete plastiek blokjes en minifigs. De groep Stuck In Plastic daagt deze vorm van fotografie uit om hun creativiteit te tonen.

Klik op de link en geniet van de prachtige plaatjes!

https://www.stuckinplastic.com/2020/04/bring-the-loot-in/

In this one @verboomwendy takes us out to one of the seven seas (puddles?) to follow along as the Female Pirate gets her hands on the big loot.

1 year ago
Foto's uit het bericht van Bricks and More

LEGO Masters BE en NL gezien?

Wat ons betreft was het er "BAM" op ?
Super prestatie van Giovanni (die we kennen van de Bricks-and-More beurs) en David (die we zeker nog gaan leren kennen op BAM).
Met "de comeback van de octopus " zat de spanning er wel in.

Maar overall een leuke show met veel entertainment en spanning. Super van alle deelnemers.

Wat vonden jullie van de show?

1 year ago
Draag een Bouwsteentje bij

Blij dat we ook weer een kleine bijdrage hebben kunnen leveren in deze moeilijke tijden. De ingezamelde zakjes (ondermeer op onze beurs) zullen de kinderen hopelijk wat opbeuren. Bedankt Draag een Bouwsteentje bij voor deze fijne actie!!!

Sociale distance , geen essentiële verplaatsing, ziekenhuizen overvol, geen bezoek mogelijk, ... dus was het tijd om nog eens actie te ondernemen. We sprongen op onze ? met onze fietstassen vol polybags schuimde we enkele ? af. De foto's van de blije kindjes moeten we je spijtige genoeg onthouden maar we zijn er zeker van dat er toch weer wat blije gezichtjes in de maak zijn! ❤

#samensterk #draageenbouwsteentjebij

1 year ago
Kandidaat-LEGO MASTER David (43) vond heil in de blokjes: “Ik zat thuis met burn-out, en toen begon ik weer te bouwen...”

Nu zaterdag start "LEGO Masters" op VTM en RTL4. Ook David, te zien op Bricks-and-More, doet een gooi naar de overwinning en titel als "LEGO Master 2020". Samen met Giovanni, de bouwer van het sprookjeskasteel dat te zien was op BAM2019, vormt hij een top duo!

Wij gaan hen alvast volgen! Jij ook ?

Veel succes toppers!

Kandidaat-LEGO MASTER David (43) vond heil in de blokjes: “Ik zat thuis met burn-out, en toen begon ik weer te bouwen...” https://www.hln.be/in-de-buurt/deinze/kandidaat-lego-master-david-43-vond-heil-in-de-blokjes-ik-zat-thuis-met-burn-out-en-toen-begon-ik-weer-te-bouwen~ac1020bc/

“Als kind speel je met LEGO, als volwassene bouw je.” Voor David Vanhee uit Astene (Deinze), die vanaf zaterdag 11 april te zien is in het nieuwe V...

1 year ago
Foto's uit het bericht van Bricks and More

1 april, normaal de dag van de grapjes maar niet voor Bricks-and-More. Bij deze maken we de eerste 7 deelnemers voor BAM 2020 bekend. Hun werken zal je dus terug kunnen bewonderen op 14 en 15 november 2020.

1. Wout Brijs - Thema: Medieval / Fantasie - Wout bouwt al jaren voor BAM, zijn werken zijn dan voorlopig ook enkel en alleen live te bewonderen op onze expo!
2. David Vanhee (Little Brickroom) - Thema: Steampunk - David bouwt fantastische steampunk displays en is tevens deelnemer van LEGO Masters 2020 in BE en NL. Die wedstrijd kan je vanaf 11 april volgen op VTM
3. Jurgen Molenbroeck - Thema: Mega Builds - Vorig jaar voo het eerst te zien op onze expo en dit jaar komt hij o.a. met deze gigantische torenkraan
4. Arjan Schuurman - Thema: modulair buildings. De volledige Brickative reeks, trucks met verlichting van Light My Bricks, ter plaatsen graven i.s.m. Steentjesplein, ... is maar een klein greep uit het aanbod van Arjan
5 Guido Verstegen - Thema: prachtige stads lay-out met o.a. de bekende Amsterdamse Grachten panden, gigantische kerk, stadhuis met aangelegd plein, ... je mond zal open staan van verbazing.
6 - 7: Nick Cornelis & Jordi Boumans - Thema: trein lay-out. Deze gasten bouwen een gezamelijke treinbaan met veel details. Bovenleiding, ondergrond, ... niets wordt er over het hoofd gezien.

We kijken er alvast naar uit. Laat ons de toekomst rooskleurig bekijken en er vol voor gaan in het najaar.

Binnenkort volgen er meer namen!!!

1 year ago
Bricks And More 2019

Wow!!!

We ontvingen vandaag deze video van Bart Gerber. De videoreportage is gedraaid op Bricks and More 2019. Een leuk sfeerverslag en interviewer met o.a. Paul Kusters, Wout Brijs, Giovanni Seynhaeve en Luc van Gestel. De lekkernijen gemaakt door Evi Roelandts worden mooi in beeld gebracht. Net als de bouwwerken van o.a. Arjan Schuurman, Guido Verstegen, Bart Delien, Koen Van Der Biest, Peter Wouters en vele andere. De jongens en meisje van Chiro Ten Aard aan de speelbakken en de Star Wars cosplayers van The 501st Legion maken het geheel compleet.

Bedankt allemaal om er zo'n geweldig Lego feest van te maken. We kijken al uit naar editie 2020!!!!

BAM Team en Ouderraad Vbsgeta

https://youtu.be/I8YGWGchp8s

lego beurs in geel op 2019

1 year ago

BAM challenge:

Ben jij ook creatief bezig terwijl je in lockdown zit?
Toon het ons. Post hieronder een foto van je bouwwerk, spelende (met Lego natuurlijk) kindjes, je nieuwste MOC, je verzameling minifigs die je eindelijk aan het sorteren bent,.... en maak kans op 4 vrijkaarten voor BAM2020.

We zijn benieuwd!!!

Succes alvast

BAM team en OuderraadVBSGETA

1 year ago
Bouwsteentjes.info

Net zoals Bouwsteentjes.info het hier vermeld. Dank je wel aan alle hulpverleners. Jullie zijn allemaal toppers!!!!

Aan alle mensen die zich dag en nacht inzetten voor de patiënten en het bestrijden van het coronavirus! Dank jullie wel en zet hem op!! ???

1 year ago

The Wall of Fame!!!! ???

In tijden van lock down even leuke herinneringen ophalen!!!! De affiches, flyers, krantenartikelen,... doen ons toch even weer wegdromen. Vooruit kijken naar het najaar is de boodschap.

Op 3 jaar tijd van bijna 1000 naar meer dan 5000 bezoekers. Met vallen en opstaan dit fantastische resultaat kunnen opbouwen.

Hoogte punten zoals de miniatuur van Raf en Otje op RTV, super artikel in Onderox, artikels in verschillende kranten, ... geven ons de nodig voldoening om weer te werken aan een nieuwe editie. En we hebben wat extra tijd nu. 😉

En natuurlijk mogen we het resultaat van de nieuwe speelplaatsen niet vergeten op de Vrije Basis school in Ten Aard. Tenslotte is het daarom dat we het doen. Wist je trouwens dat we nu een verkeerspark voor kleuters aan het maken zijn. Brick zal een van de komende weken wel eens een update gaan ophalen daar. ?

#bricksandmore #tenaardbouwtmetlego #bam #rafenotje #gazetvanantwerpen #rtv #onderox #nieuwblad #hetlaatstenieuws #

1 year ago
Foto's uit het bericht van Bricks and More

The MOONBASE Project

Een tijdje terug poste we een bericht over dit project. Ook op Bricks-and-More zullen we ruimte voorzien om deze bouwwerken te tonen.

Wie is er al gestart met zijn "Moonbase"? Wie komt er "koppelen" op BAM?

Graag meedoen? Lees er alles over op onderstaande pagina. De ideale instap om je bouwkunsten te tonen aan een ruim publiek.
Iedereen kan meedoen. Post hieronder jouw MOONBASE project.

https://bricks-and-more.be/the-moonbase-project/

1 year ago
The moonbase project – Bricks-And-More

THE MOONBASE PROJECT

Een tijdje terug poste we het bericht over dit project. Ook op Bricks-and-More 2020 zullen we een ruimte voorzien om dit project te ondersteunen.

https://bricks-and-more.be/the-moonbase-project/

1 year ago
The moonbase project – Bricks-And-More

The MOONBASE Project

Een tijdje terug poste we een bericht over dit project. Ook op Bricks-and-More zullen we ruimte voorzien om deze bouwwerken te tonen.

Wie is er al gestart met zijn "Moonbase"? Wie komt er "koppelen" op BAM?

Graag meedoen? Lees er alles over op onderstaande pagina. De ideale instap om je bouwkunsten te tonen aan een ruim publiek.
Iedereen kan meedoen.

https://bricks-and-more.be/the-moonbase-project/

1 year ago
Foto's uit het bericht van Bricks and More

Op bezoek op de Legobeurs in Damiaaninstituut Aarschot !!!

Vandaag nog tot 17u!!!

1 year ago
Foto's uit het bericht van Bricks and More

Vandaag even op bezoek geweest op de modelbouwbeurs in de Zeelandhallen Goes.

Vereniging De Bouwsteen - LEGO organiseert hier jaarlijks hun Lego event.

Ik vertrok lekker vroeg om het verkeer voor te zijn. Aangekomen moesten ik buiten even wachten voor de deuren open ging. Man, wat kan het hard waaien in Zeeland.

Eens lekker warm binnen, liep ik recht naar de Lego hal. Al snel kwam ik de leuke stand tegen met de Brickative gebouwen. Snel even een selfie genomen met Arjan en Renata.

Ik wandelde verder en in de verte zag ik de spandoek van Bricks and More boven het volk uitsteken. Natuurlijk was ik ook weer onder de indruk van de mooie vrachtwagens van Natan.

Op mijn tocht doorheen de hal kwamen nog leuke bouwwerken tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kerk die helemaal open ging? Of de machtige Space MOC van Yvonne.

Tijd om even een pauze te nemen op het bankje voor de prachtige toren van Guido. Dat moet een prachtige selfie opleveren.

Nog even op de koffie geweest bij o.a. Erwin, Lucien, Martin, Karine, ... en nog vele andere.

Na ons bakje koffie kwam ik zelfs nog een truck tegen van de firma Transcools bvba uit ons eigenste Stad Geel. Hoe bijzonder is dat wel niet om deze in Zeeland tegen te komen? Dat moet zeker het werk van Jeen zijn geweest.

Na een lange en vermoeiende dag keren we weer naar België. Onderweg nog even stevig me de 2 handen aan het stuur de storm Dennis overwonnen.
Veilig en wél liggen we nu weer op onze eigen bank.

Bedankt voor de vele leuke babbels alweer en hopelijk is iedereén goed en wel terug thuis geraakt.

Tot de volgende hé.

Groetjes Brick

1 year ago
Bricks and More

De Vlaamse week tegen pesten! Zet 4 stippen op je hand en laat zien dat je tegen pesten bent! En laat Lego nu net datgene zijn dat mensen bij elkaar brengt. Tijd om ook op onze handen de (Lego) stippen te zetten!!! ?

Doe jij mee? Post hieronder je foto met jouw Lego stippen!!!

#StipIt #vlaamseweektegenpesten #samensterk #samenbouwen #BAMteam #ouderraadVBSGETA #nooitmeerpesten

1 year ago
Foto's uit het bericht van Bricks and More

Regelmatig ontvangen wij ? van bouwers die aanwezig waren op één van onze vorige edities. Ben jij ook een top bouwer? En wil je je kans wagen op plaatsje voor #BAM2020? Aarzel niet en stuur je gegevens en foto's door. (info op www.bricks-and-more.be)

Deze zijn alvast in actie geschoten:

? Franky werkt volop aan Project Moonbase
? Peter gaat na de ruimtebasis vorig jaar weer de hoogte in
? Arjan blijft zijn indrukwekkende collectie Brickative uitbreiden
? Wout knutselt verder aan een indrukwekkende lay-out
? David en Wendy zetten bijna 300 palmbomen in de bloei

Geweldig om te zien hoe iedereen zijn best doet om er weer bij te kunnen zijn op een nieuwe editie.

Eind deze maand worden de 1ste plaatsen voor 2020 toegewezen. Spannend ???

1 year ago
1000 volgers en meer dan 965 likes!!!!

Blijf up-to-date op en bekijk ook onze website www.bricks-and-more.be

1 year ago
BAM 2019 Official Aftermovie

Memories!!!

Exact 3 maand geleden en ondertussen stromen de aanvragen voor 2020 binnen.

Was jij er ook bij vorig jaar? Heb jij er ook van genoten? Was jij een van de 5000 bezoekers?

We horen het graag ;-)!

#Bam2019 #bricksandmore #lego #expo #happyvisitors #ouderraad #voorendooriedereen #topteam

https://youtu.be/QpfmJ2LhU0M

Aftermovie of Bricks-and-More 2019

1 year ago
Lego voor zieke kinderen dankzij ‘Draag een Bouwsteentje bij’

Bricks and More blijft meewerken aan het goede doel. En dat is ook de kranten niet ontgaan. In Tielt gingen we langs in het ziekenhuis voor de actie Draag een Bouwsteentje bij.

En natuurlijk konden we dit combineren met de beurs Brick Tricks waar we potentiële BAM exposanten gaan spotten zijn.

Lees hier een leuk artikel in HLN.be over onze laatste actie in het Sint Andries Ziekenhuis Tielt.

Artikel op HLN.be

Lego voor zieke kinderen dankzij ‘Draag een Bouwsteentje bijhttps://www.hln.be/in-de-buurt/tielt/lego-voor-zieke-kinderen-dankzij-draag-een-bouwsteentje-bij~a889d491/

Artikel op de website van het Sint Andries Ziekenhuis Tielt:

https://www.sintandriestielt.be/nieuws/draag-een-bouwsteentje-bij-verrast-zieke-kinderen-met-legopakket/

Afgelopen zondag werden de patiëntjes van de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis verrast met Legopakketjes dankzij ‘Draag een bouwsteentj...

« 2 of 9 »

... and get inspired!!!