Let us show the past

onze voorgaande edities

2021 BRICK-AND-MORE xxl EDITION

Na een coronapauze van een jaar kon Lego-beurs Bricks and More dit weekend weer in levenden lijve plaatsvinden. Heel wat liefhebbers van de bouwblokjes zakten af naar de campus van hogeschool Thomas More in Geel om de vele knappe creaties te bewonderen

2020 BAM BEATS CORONA: VIRTUAL EDITION!!!

Ook voor ons was 2020 een bijzonder jaar. Alsof het niet bestaan heeft, zo lijkt het wel. Maar BAM zou BAM niet zijn als ze toch met een spectaculair idee uit de hoek kwamen. De volledig maand december kon je genieten van Bricks-and-More: virtual edition.

2019 brick-and-more Wa was da jom!!!

“Wa was da jom”, een uitspraak van 1 van onze standhouders die er BAM op was. Wat-een-succes. Met maar liefst 5000 bezoekers sloten we zondag moe maar voldaan de deuren. De vele blije gezichten, lovende commentaren en geweldige complimenten die binnen kwamen, deden onze enorm veel deugd. Bekijk hier de foto’s en kom zo mee in de sfeer van #BAM2019

2018 brick-and-more komt uit de kast

Na ons succes van 2017 werd het tijd om alles over een andere boeg te gooien. Bricks-and-More was geboren. We weken uit naar campus Thomas More en konden daar beschikken over meer dan 2500m². Onze +3500 bezoekers keken de ogen uit hun lijf en genoten van de prachtige bouwwerken;

2017 ten aard bouwt met lego boven het doopfond

De parochiezaal van Geel Ten Aard was het decor voor onze eerste editie. Onder de naam “Ten Aard bouwt met Lego®” konden we op 1 dag bijna 1000 bezoekers ontvangen. De zaal van +-400m² barsten uit zijn voegen. 

Persberichten over Bricks-and-More en Ouderraad VBSGETA

10/11/2021 Legobeurs Bricks and More keert groter dan ooit terug: “Er is zelfs een wachtlijst voor standhouders, zo groot is de vraag”

GEEL De Legobeurs Bricks and More pikt de draad na corona komend weekend weer op met een volwaardige editie op de Thomas More-hogeschool in Geel. Zowel qua standhouders als oppervlakte is de beurs, die inkomsten verwerft om de speelplaats van de basisschool in Ten Aard te vernieuwen, nog maar eens uitgebreid. “We zijn nu een van de grootste Legobeurzen van de Benelux en qua kwaliteit misschien wel de mooiste.”

14/11/2021 HLN: IN BEELD. LEGO-liefhebbers bewonderen vernuftige bouwwerkjes op Bricks and More

GEEL Na een coronapauze van een jaar kon Lego-beurs Bricks and More dit weekend weer in levenden lijve plaatsvinden. Heel wat liefhebbers van de bouwblokjes zakten af naar de campus van hogeschool Thomas More in Geel om de vele knappe creaties te bewonderen.

14/11/2021: Bricks and More lokt 5.000 Lego-fans naar Geel: “Noem Lego gerust een verslaving”

Geel - Er was dit weekend maar één plek waar Lego-fans - groot en klein - moésten zijn: Bricks and More, oftewel de Lego-beurs op de Thomas More-campus in Geel. Meer dan honderd standhouders toonden er hun levensgrote of tot in de puntjes uitgewerkte Lego-ontwerpen aan vijfduizend bezoekers. De creaties bestaan uit honderdduizenden blokjes of meer en nemen vaak maanden of jaren in beslag om te maken.

21/09/2021 Raf en Otje naar LEGO-beurs Denemarken

Raf & Otje en de hele binnenspeeltuin zijn dit weekend te gast in Denemarken. Althans toch hun nagebouwde replica, bestaande uit meer dan 50.000 bouwstenen. In Denemarken vindt dit weekend het Skærbæk FanWeekend plaats. Dit LEGO-evenement verwelkomt dit jaar meer dan 1.000 volwassenen én LEGO-fans uit meer dan 35 landen om hun eigen creaties te tonen.

9/11/2021 Appartement te klein voor Wilde Westen in Lego

Dit weekend is de Thomas More hogeschool in Geel even het Mekka voor de liefhebbers van Lego. Want tijdens Bricks and More stellen meer dan 100 Legobouwers hun werk tentoon. Ook Wout Brijs uit Tielen zal er zijn werk laten zien. Een werk waar hij vandaag nog volop aan bezig was, bij zijn ouders thuis. Want zijn eigen appartement is intussen te klein geworden voor z'n hobby.

12/11/2021: RTV Op een ludieke manier kennismaken met artificiële intelligentie tijdens Lego-beurs

De Thomas More-campus in Geel is dit weekend opnieuw het decor voor de vijfde editie van de Lego-beurs van Bricks-and-More. Zowel qua standhouders als oppervlakte is de beurs opnieuw uitgebreid. Het is nu een van de grootste Legobeurzen van de Benelux.

09/12/2020 Gazet van Antwpen: Geannuleerde Legobeurs krijgt virtuele herkansing

Geel - Tientallen Legobouwers wilden vorige maand hun werkstukjes tentoonstellen op de jaarlijkse Legobeurs van Bricks and More in Geel. Maar niet getreurd, want de hele beurs gaat nu toch virtueel door. Het kostte het organisatiecomité Bricks and More, gegroeid uit het oudercomité van basisschool Sint-Hubertus in Geel-Ten Aard, enkele weken werk om hun grootschalige Legobeurs in de gebouwen van hogeschool Thomas More naar een digitale versie te vertalen. Maar het resultaat staat nu online, zodat iedereen online rond kan wandelen op de virtuele beurs en zich kan vergapen aan de creativiteit, handigheid en engelengeduld van veel hobbybouwers.

23/10/2020 GVA: Legobeurs Bricks and More afgelast: “Jammer, want nogal wat zolderbouwers tonen hun werk alleen bij ons”

Geel - Met de Legobeurs Bricks and More lokte het oudercomité van vrije basisschool Sint-Hubertus in Geel-Ten Aard vorig jaar meer dan vijfduizend nieuwsgierigen naar Thomas More. De komende editie is geschrapt. ...

02/11/2020: Organisatoren geannuleerde Legobeurs pleiten voor alternatieve ‘berenjacht’

Geel - Tijdens de eerste lockdown gingen gezinnen in hun buurt op zoek naar beren achter de ramen. Dat zouden dit seizoen pompoenen kunnen zijn, maar waarom niet massaal met Lego aan de slag gaan? Het klassieke druilweer mag dan wel van de partij zijn, deze herfstvakantie verschilt in grote mate van voorgaande jaren. Want dankzij de semi-lockdown zitten nu ook veel ouders noodgedwongen thuis, terwijl alle normale activiteiten net vanwege de strikte maatregelen geschrapt zijn en de meeste plekken waar gezinnen met jonge kinderen terechtkunnen de deuren gesloten houden. Wat valt er dan nog wel te beleven?

Our gallery

23/01/2020 Gazet van Antwpen: Bricks-and-More trakteert zieke kindjes op Lego.

MOL / GEEL - Met een fietskar toerde Bricks & More woensdagmiddag door de kinderafdeling van het Ziekenhuis Geel om de kleine patiëntjes te verrassen met bouwpakketjes van Lego. Een schenking van beursbezoekers. Tessa schiet in een spontane schaterlach wanneer de geblokte mascotte van de Turnhoutse binnenspeeltuin Raf & Otje wuivend haar kamertje binnenstapt. Zo’n absurd beeld verwacht je niet meteen ..

23/01/2020 RTV:

GEEL - De organisatoren van de Lego beurs Bricks-and-More Lego delen de volgende weken zakjes met Lego-bouwblokken uit aan jonge patiëntjes in de ziekenhuizen van Geel, Mol, Herentals en Turnhout. Bedoeling is de kinderen in het ziekenhuis even wat afleiding en een speels moment te geven. De zakjes werden ingezameld tijdens de Lego beurs Bricks-and-More van de ouderraad van de vrije basisschool Sint-Hubertus in Geel Ten Aard. De drukbezochte beurs levert ook heel wat geld op voor de school. Dat investeert de ouderraad in speelruimte voor de kinderen van hun school. Dit jaar bouwen ze een verkeerspark om de kinderen op een speelse manier te laten kennis maken met de verkeersregels.

23/01/2020 Kempennieuws: Zieke kindjes AZ Geel krijgen pakketjes Lego

Raf en Otje en Bricks & More hebben woensdagnamiddag met een fietskar heel wat bouwpakketjes Lego afgeleverd aan de patiëntjes van de kinderafdeling van het AZ Geel. De circa 400 pakketjes waren ingezameld tijdens de speelbeurs Bricks & More van november in de basisschool Sint-Hubertus op Geel Ten Aard. Raf en Otje zijn de mascottes van de gelijknamige Turnhoutse binnenspeeltuin. Een geslaagde actie die heel wat glimlachjes op de gezichtjes van de zieke kindjes toverde. Tessa schiet in een spontane schaterlach wanneer de geblokte mascotte van de Turnhoutse binnenspeeltuin Raf & Otje wuivend haar kamertje binnenstapt. Zo’n absurd beeld verwacht je niet meteen ..

Our gallery

12/11/2019 Gazet van Antwpen

GEEL De derde editie van Bricks and More lokte afgelopen weekend opnieuw enkele duizenden kinderen en volwassenen naar de inkomhal van Thomas More in Geel. De 2500 vierkante meter stond er weer vol wonderbaarlijke bouwwerken, technische constructies en andere knutselhoogstandjes uit LEGO. Hele steden met wolkenkrabbers, een immens sprookjeskasteel, een raketlanceerbasis, iedereen vergaapte er zich aan de werkstukken. (ho)

7/11/2019 Gazet van Antwerpen/nieuwsblad: Schaalmodel van binnenspeeltuin Raf & Otje is blikvanger tijdens derde Legobeurs

TURNHOUT / GEEL - De hogeschoolcampus Thomas More in Geel is komend weekend het decor voor de derde Legobeurs Bricks and More. De organisatie pakt uit met enkele grote blikvangers, zoals een maquette van Raf & Otje in Turnhout. “Met Lego kun je alles maken? Dan toch alleszins niet een grote binnenspeeltuin, zoals mijn Raf & Otje.” Dat flapte zaakvoerder Tom Broeckx van het kinderpretparadijs in de vroegere schaatshal ...

22-01-2020 Bricks-and-More deelt Lego® zakjes uit aan zieke kinderen in Geel

GEEL - Lego® beurs Bricks-and-More Lego® deelde vanmiddag zakjes uit aan jonge patiëntjes in Ziekenhuis Geel. De beurs zamelde eind 2019 maar liefst 400 zakjes met Lego® bouwstenen in. Met de inzamelactie wil Bricks-and-More kinderen in het ziekenhuis even wat afleiding en een speels moment geven.
Bricks-and-More is een Lego® beurs die jaarlijks georganiseerd wordt door de ouderraad van de vrije basisschool Sint-Hubertus in Geel Ten Aard. Met het geld dat de ouders zo inzamelen investeren ze in speelruimte voor de kinderen van hun school. Dit jaar bouwen ze een verkeerspark om de kinderen op een speelse manier te laten kennis maken met de verkeersregels. Op 10 en 11 november 2019 organiseerde de ouderraad voor de tweede keer op rij de beurs. Maar liefst 5.000 bezoekers vergaapten zich aan de talloze Lego® bouwwerken. Draag een bouwsteentje bij ...

6-11-2019 RTV: Binnenspeeltuin nagebouwd met 50.000 LEGO-blokjes

De Turnhoutse binnenspeeltuin Raf & Otje heeft er nu ook een miniatuurversie bij. Met maar liefst 50.000 Lego-blokjes zijn zelfs de kleinste details nagebouwd. Het schaalmodel zal dit weekend tentoongesteld worden op de Lego-beurs Bricks and More in Geel. De opbrengst van de expo gaat naar een nieuwe speelplaats voor basisschool van Ten Aard in Geel.

5-1-2019 Gazet van Antwerpen: Succesvolle Legobeurs is bouwsteen voor speelplaats

GEEL - Wanneer de kinderen maandag voor het eerst na de vakantie weer in de vrije basisschool Sint-Hubertus in Ten Aard (Geel) binnenkomen, treffen ze ereen geweldig cadeau aan van de kerstman: een nieuw aangelegde, groene speelplaats. Met zwaar materiaal gingen de handige ouders van de ouderraad van vrije basisschool Sint-Hubertus of GeTa (Geel-Ten Aard) tijdens de kerstvakantie aan de slag om een braakliggend grasveld naast de school ...

3-1-2019 Geel FM: Ouderraad VBS St-Hubertus Ten Aard investeert ruim 25.000 euro in nieuwe speelplaats

Deze kerstvakantie investeerde de ouderraad van Vrije Basisschool St-Hubertus in Ten Aard voor meer dan 25.000 euro in een nieuwe speelplaats met veel groen. Ze staken de handen uit om een braakliggend terreing om te bouwen. Een ontwerp van de tuinarchitect werd goedgekeurd door de schooldirectie en toen schoten de bomen als paddenstoelen uit de grond, klim- en evenwichtstoestellen werden geplaatst en ook banken werden voorzien om rustig te kunnen genieten. De ouderraad ging op zoek naar speeltoestellen die aan de strenge eisen voldeden voor veiligheid en kwaliteit. Al enkele jaren is de ouderraad van de Vrije Basisschool St-Hubertus in Ten Aard bezig met de vernieuwing en verfraaiing van de speelplaatsen in beide vestigingen. Vorig jaar was de grootste hap weggelegd voor een nieuwe afdak en de speelplaats van de kleuters & 1ste leerjaar waar er toen verschillende speeltoestellen geplaatst werden. Het financieel plaatje wordt gedragen door de verschillende acties van de ouderraad waaronder de Legobeurs Bricks and More en de sponsorloop.

5/11/2018 Het Laatste Nieuws: Station van Geel is pronkstuk op Lego-tentoonstelling

Op 10 en 11 november organiseert de ouderraad van VBS Geta de Lego-tentoonstelling ‘Bricks and More’ op de Geelse campus van Thomas More. Een eyecatcher van de tentoonstelling is een replica van het station van Geel in Lego. Daarnaast komen ook thema’s zoals Star Wars, Lego-friends, ridders en Lego-technic aan bod. Het werk is van de hand van kinderen die eraan bouwden tijdens de Lego-week op school, maar ook van tal van andere bouwers uit de streek komen hun werk tentoonstellen. Daarnaast is er een Lego-verkoophoek - met onder andere diverse sets, losse onderdelen en verlichting voor gebouwen en auto’s - en kinderbouwhoeken voor groot en klein. Bij een grimestand kan je je laten omtoveren tot een echte Lego-figuur. Op zaterdag 10 november is de tentoonstelling van 14 tot 20 uur geopend, op zondag 11 november van 10 tot 17 uur. De inkom bedraagt 3,5 euro, kinderen onder de drie jaar mogen gratis binnen. Verdere informatie is te verkrijgen via info@bricks-and-more.be.

7-11-2018 Gazet van Antwerpen: Ouderraad verkast Legobeurs door succes

GEEL - De ouderraad van vrije basisschool Sint-Hubertus in Geel-Ten Aard zag zijn Legobeurs vorig jaar uitgroeien tot een onverhoopt succes. Voor de tweede editie zoeken de organisatoren een grotere locatie op. De parochiezaal van Geel-Ten Aard barstte vorig jaar uit zijn voegen tijdens de eerste editie van de Legobeurs. Kinderen van de lokale vrije basisschool Sint-Hubertus toonden er hun eigen knutselwerkjes ...

3-1-2019 Nieuwsblad: Nieuwe groene speelplaats met dank aan Lego

Wanneer de kinderen maandag voor het eerst na de vakantie weer in de vrije basisschool Sint-Hubertus in Ten Aard binnenkomen, vinden ze een geweldig cadeau van de kerstman: een nieuwe en heel groene speelplaats.
NederlandsEnglishFrançaisDeutsch